3 grunde til, at du skal følge med i Allsvenskan floorball

Floorball er ikke nær så populært i Danmark, som det er i nabolandet Sverige. Hvis du savner at følge med i din yndlingssport på højeste eliteplan, bør du overveje at følge med i Allsvenskan floorball ligaen, der er en af de bedste i verden. Selvom det er svært at finde udsendelser af floorball kampe i fjernsynet, kan du nogle gange være heldig at finde livekampe på nettet – eller du kan nørde med YouTube videoer, der viser klip fra den bedste, svenske række.

Læs videre i denne artikel for at høre mere om Allsvenskan ligaen, der er inddelt i henholdsvis en nordlig (Norra) og en sydlig (Sodra) liga – og hør 3 grunde til hvorfor du, som fan af floorball, bør følge med i den svenske liga.

Floorball” (Public Domain) by specialolympics2017

1) Du tager floorball til et nyt niveau

Hvis du spiller floorball i din fritid eller som del af et klubhold, er du allerede bekendt med, hvor sjov en sportsgren, det er. Den kan dog også være udfordrende; der kræves koordination mellem dig og dine medspillere, og du skal kunne bruge alle kroppens dele på én gang, når du er i aktion.

Du skal både bruge benene til at løbe, armene til at styre hockeystaven, samt dine reflekser og hjerneceller til at holde overblik, tænke hurtigt og forblive koncentreret. Alt i alt er floorball altså en sport, der kræver noget af dig både fysisk og psykisk – men det kommer selvfølgelig an på, hvilket niveau man vælger at spille på.

Ved at følge med i Allsvenskan ligaen, tager du floorball til et nyt niveau. Du får mulighed for at se de bedste spillere, deres tekniske dygtigheder og professionelle holdtaktikker. På den måde kan du hente inspiration til dit eget spil, og gøre det endnu sjovere og udfordrende at spille kampe.

2) Spænding ved at gætte på Allsvenskan holdene

Hvis du sætter dig ind i de forskellige Allsvenskan floorballhold, ser kampe og holder dig opdateret med ligatabellen, der opdateres flere gange hver måned, får du et indblik i ligaen som gør, at du ved hver sæsonsstart spændt prøver at forudse, hvilket hold der stryger til tops i det svenske mesterskab.

Hvis du også får dine andre floorball kammerater med på denne bølge, kan I sammen snakke om jeres forudsigelser og meninger ved hvert hold; det er altid sjovere, når man gør det i fællesskab! Og det er samtidig også en god mulighed for, at mødes uden for træningstiderne, se kampe sammen og være sociale.

Hvis I vil være seriøse omkring jeres Allsvenskan gætterier, kan I også vælge at placere odds på kommende kampe. Der er godt gang i både den nordlige og sydlige liga lige nu: for eksempel kan I spille på, om de nuværende førere fra Warberg i Sodra-ligaen fortsætter deres gode sejrsperiode. I deres kommende kamp mod Visby IBK på udebane har de odds 1.83 for at vinde, mens Visby er favoritter med odds 2.62.

3) Du får motivation til at fortsætte med floorball

Ved at følge med i Allsvenskan floorball vil du opdage, at drømmen om at blive professionel floorballspiller eksisterer. Det er sket for mange, og det kan også ske for dig, hvis du virkelig brænder for det. Hvis du drømmer om selv at blive en elite floorballspiller en dag – og måske komme til at spille i Allsvenskan  – er vores råd derfor, at du bliver ved med at følge med i floorball, så meget som du kan, for at bevare motivationen og suge ny inspiration til dig.

Der er altså mange gode grunde til at begynde at følge med i Allsvenskan floorball. Hvad venter du på?

Leave a Comment