Fem fodbold-stadions du SKAL besøge

Er fodbold din helt store interesse, så er der et par fodboldstadions, du bare må besøge. Det er imponerende bygningsværker, der huser store fodboldklubber med brillante fodboldspillere.

Camp Nou i Barcelona i Spanien

Barcelona er et af de mest populære fodboldhold hos fodboldfanatikere verden over, og hvis du er i Barcelona, bør du helt sikkert lægge vejen forbi. Stadionet hedder Camp Nou, og der er plads til ca. 99.000 tilskuere. Det er Europas største fodboldstadium. Det blev bygget tilbage i 1957, og har derfor nogle år på bagen, det gør det dog ikke mindre imponerende.

Camp Nou er en stor turistattraktion i Barcelona, og på stadion findes der også et museum, hvor du kan se forskellige pokaler som holdet har vundet igennem årene. Du kan læse om nogle af de største fodboldspillere og se tidligere legenders fodboldtrøjer. Vil du gerne have en souvenir med hjem, så kan sådan en købes i en butik, der også ligger på stadion.

Har du ikke lige pengene til at rejse til Spanien, kan du se FC Barcelonas kampe på nettet hos Unibet.dk.

Wembley stadion i London i England

Wembley er Europas anden største stadium og kan rumme omkring 90.000 tilskuere. Stadionet er 133 meter højt, sammenlignet er Camp Nou ”kun” 48 meter højt. Wembley blev bygget i 1923, så dette stadion har altså også en del år på bagen. I England er fodbold også meget stort, så det gør sig kun passende med et meget stort stadion også. På et besøg på Wembley stadion kan du få lov at besøge spillernes omklædningsrum, opleve den storslåede stemning og udsigt fra tilskuerrækkerne, samt komme helt tæt på Emirates FA Cup.

Olympia stadion i München i Tyskland 

Olympia stadion i München kan rumme ca. 70.000 tilskuere og blev bygget til de olympiske lege tilbage i 1972. Som besøgende på dette stadion kan du virkelig få en oplevelse, der vil noget. Her kan du opleve stadion fra øverst oppe, når du kan få en guidet tur oppe på ’taget’. I en årrække var stadionet hjemmebane for den populære og store sydtyske fodboldklub FC Bayern München. I dag kan man opleve alt fra sportskampe og arrangementer, til musikalske oplevelser og kunstudstillinger.

The Float at Marina Bay Singapore

I Singapore kan du opleve det flydende stadion, der er bygget på vandet. Der er plads til 30.000 tilskuere. Da stadionet blev bygget tilbage i 2007, var det oprindeligt som en midlertidig erstatning, mens Singapores nationalstadion blev moderniseret. Det er der dog stadig og bliver i dag brugt til alt fra fodboldkampe og koncerter.

Stadionet her er helt unikt pga. placeringen ude på vandet.

Stade Velodrome i Marseille i Frankrig

Stadion åbnede allerede tilbage i 1937 og bliver brugt til både fodbold og rugby. Der er plads til omkring 60.000 tilskuere. På stadion kan du få en guidet tur, der blandt andet indeholder en tur forbi omklædningsrummet, presserummet og igennem den tunnel som spillerne kommer ud af inden kampstart. Stadionet har et meget karakteristisk udseende både ude- og indefra, der er en oplevelse i sig selv. Stadionet ligger nummer 11 ud af 214 seværdigheder i Marseille hos Tripadvisor.

Leave a Comment