Her er nogle af måderne, som kronisk syge bruger til at føle sig friskere

Medicin og sundhedsteknologier er kommet langt igennem de seneste år. Desværre er det endnu umuligt at forhindre, at kroniske sygdomme opstår i nogle mennesker.

Mennesker med kroniske sygdomme giver dog sjældent let op. I stedet prøver de at finde flere forskellige måder, hvorpå de kan leve det bedst mulige liv.

Dette kan lyde meget mærkeligt hvis du, som så mange andre danskere, aldrig har oplevet en kronisk sygdom. Ville det ikke være lettere bare at tage lidt let på det hele?

Det ville det måske – men nogle gange skal man bare op på hesten og leve sit bedste liv! Her er tre måder, hvorpå kronisk syge kommer til at føle sig friskere i hverdagen.

Cannabis olie som den nyeste medicin

Når du tænker cannabis, tænker du så også på det ulovlige stof. Tro om igen! Cannabis olie er et ekstrakt, som godt nok kommer fra cannabis planten, men som ikke indeholder nogle af de euforiske stoffer.

CBD olie, som det også kaldes, er de seneste år blevet utroligt populært blandt især kronisk syge. Det er fordi, at denne olie har en mærkværdig måde at nedsætte smerteniveauet på, så personen, der indtager olien, har lettere ved at administrere smerterne.

Processen er egentligt såre simpel. De fleste lægger bare deres cannabis olie fra sider såsom cbd-olier.dk under tungen. Så lader de bare olien blive optaget igennem dette, og det gør faktisk, at de lige så stille kan håndtere smerterne. Dette er blevet vist med patienter, der har både gigt, migræner og sågar psykiske lidelser såsom angst.

Godt med motion kan faktisk hjælpe

Motion er på alles dagsorden i dag, fordi vi gerne vil være sundere – for mange kroniske syge kan motion dog næsten redde hverdagen!

Det er fordi, at motion først og fremmest aktiverer dele af hjernen, som sender stofferne, der gør dig glad, ud. Det betyder, at de med motion faktisk kan føle sig bedre psykisk – og det er gør det lettere at håndtere sygdommen.

Derudover er motion bare rigtigt godt for dig, og nogle skal man simpelthen ud at svede. For mange kronisk syge er de små smerte fra motion faktisk en velkommen distrahering fra de kraftigere smerter, som de kan føle i forbindelse med deres sygdom.

Den rigtige kost gør noget

Med en god og varieret kost i hverdagen, så ved vi, at mange mennesker bliver sundere – og dette gælder også folk med kroniske sygdomme!

Hvad end de står med kartoffelskrælleren fra kartoffelskræller.dk, eller bare skærer gulerødder, så vil frugt og grønt i kosten hjælpe. En god kost giver nemlig mere energi i hverdagen – og mere energi er med til at gøre det lettere at komme igennem de ekstra smertefulde dage.

Det kan måske lyde sjovt, men nogle gange skal udstyret bare lige være rigtigt, og så er det let at komme i gang med en sund kost. Dette gælder nemlig også for kronisk syge – se her, hvis du er interesseret i, hvilket udstyr kan bruges.

Leave a Comment