Vær soccer mom på sidelinjen med stil

Som land er vi i Danmark rigtig gode til at tage begreber og traditioner til os fra andre lande, heriblandt finder man betegnelsen soccer mom, der ofte bruges i USA. Stereotypen af begrebet er en kvinde, der har overskud til at bage eller lave sandwich til den største søns fodboldhold og ivrigt følge med fra sidelinjen og holde lillebror i en ringslynge mens storebror spiller kamp eller blot er til træning. Herhjemme er der dog endnu ikke samme hype omkring at deltage i sine børns fritidsaktiviteter, derfor bruges begrebet typisk til at signalere overskud.

For at signalere dette overskud er det dog nødvendigt at have hænderne fri således at man kan være deltagende og hjælpsom, hvis andre børn eller voksne pludselig kræver ens opmærksomhed – dog uden at lægge sine egne børns behov til side. Dette kan gøres på mange måder, hvilket er grunden til at ringslynger, vikler og bæreseler bliver mere og mere populære blandt nybagte mødre. Dét at kunne bære sin nyfødte på kroppen og samtidig have hænderne frie giver kvinderne en nyfunden frihed til at varetage deres egne og deres ældre børns behov, hvoraf soccer mom begrebet igen kommer ind i billedet.

Tag den personlige stil med ind i moderrollen

Når man bliver mor vil der unægtelig være nogle ting ved ens personlighed, der ændres en del. Dog er der nogle ting man ikke behøver at ændre, f.eks. ens personlige stil i forhold til tøj, udstråling, farvevalg og valg af mønstre i ens garderobe. Med en ringslynge behøver man ikke gå på kompromis med hvem man er og hvilken udstråling man ønsker at have, da der findes mange forskellige designs på markedet, der gør det muligt at finde dén ringslynge, der passer perfekt til en. Mange vælger en nedtonet eller ensfarvet slynge, da disse kan matches med stort set alt, der i forvejen dominerer ens garderobe og daglige tøjvalg. Dog er der derimod nogle mødre, der vælger en farverig ringslynge, da denne vil trække folks fokus fra ens hverdagsgarderobe hen til den lille guldklump man har hængende på maven, hoften eller ryggen.

En soccer mom med stil som et fransk modeikon

Ser man på modeverdenen er der nogle bestemte stilarter, designs og mønstre, der konstant svæver ind og ud af årstidens mode. Dog er der nogle ting, der aldrig går i glemmebogen eller vil bortforklares som ’sidste års mode’ – f.eks. tørklæder som pynt. Man skal ikke være professor for at forstå, hvordan en ringslynge fungerer, ens barn holdes oppe og tæt ind til kroppen ved hjælp af et langt stykke vævet stof, der fastgøres med to ringe. Man bærer derfor hele barnets vægt på den ene skulder, dog får man samtidig en smuk accessory, der kan bruges som tørklæde, eller blot til pynt og som vil fremhæve eller skjule ens figur alt efter hvad man ønsker og hvordan man bærer denne. Det ekstra stykke stof fra ringslyngen kan draperes på forskellige måder, således at man trods barnet på hoften kan ligne en fotomodel.

Leave a Comment